Led-verlichting

TODO

Led is Hot!

Wat ons betreft is led verlichting DE investering van de toekomst inzake besparing en gebruiksgemak. En hiervoor bent u bij Selectron aan het juiste adres.

Steeds meer en meer schakelt men over naar led verlichting. Maar wat maakt led nu zo aantrekkelijk? Hiervoor zijn verschillende argumenten. Led is zuinig, milieuvriendelijk, duurzaam, geeft meer licht,... Oké, led is duurder in aankoop. Maar als u weet dat u met een led met 1/10 van het vermogen van een gloeilamp een heel pak bespaart op uw energiefactuur en de levensduur tot 30 keer langer kan zijn, heeft u uw investering ook heel snel terugverdiend.

 

Vergelijking tussen verschillende lamptypesOm een led te kunnen vergelijken met eender welke andere lamp, kijkt men het best naar de efficiëntie van de lamp. Deze wordt uitgedrukt in lumen/watt. Lumen is een eenheid voor de hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt.

Ter vergelijking: een gloeilamp zit aan ongeveer 10 lumen/watt, een spaarlamp ongeveer 55 lumen/watt en bij een led kan dit oplopen tot over de 100 lumen/watt.